Jobben börjar komma

Som alla ni i branschen uppdragsarkeologi redan har märkt så är det högkonjunktur i branschen, till och med vi som litet företag har märkt det. Våra första jobb har rullat in och det är vi givetvis väldigt glada för. Tyvärr har det fått till följd att vi inte hunnit skriva här. Fokus har varit på annat håll.

En av dom stora fördelarna med att vara sin egen är att man själv kan välja arbetsuppgifternas prioriteringsordning. Vi trodde att vi kunde det förut men nu vet vi att så inte riktigt var fallet. Så den här veckan har vi skrivit undersökningsplaner och gjort kostnadsberäkningar men vi har också skrivit två artiklar till Hikuin.

Nu tänkte jag fortsätat lite med vår företagsbildningen. Utifrån våra värderingar skulle vi sedan välja bolagsform och det var inte det lättaste. Först tänkte vi oss att vi skulle starta med varsin egen firma för att senare slå ihop dessa firmor till en gemensam. Det tyckte inte vår företagskonsult var någon bra idé alls. Vi var också intresserade av någon form av kooperativ liknande Rio. Här hade vi inte kunskaper nog och konsulten förkastade även den idén. Fortfarande känns det som att kooperativet hade varit en intressant väg att gå. Dessutom hade vi bråttom, brådska att få igång företaget till grävsäsongen 2010 har styrt mycket bolagsbildandet. Anledningen till att det till slut blev ett AB hänger samman med brådskan. Dessutom hade vi en ordnat en revisor redan innan så det böket slapp vi.

När bolagsformen väl var bestämd kan man välja på att antingen starta AB från grunden via Bolagsverket eller köpa ett redan färdigt AB. Vi valde det förra. Det är egentligen inte så svårt att fylla i alla papper till Bolagsverket men det är tidskrävande, vi hade tur och vår revisor ordnade allt det åt oss. Att köpa ett färdigt bolag kan vara lite vanskligt eftersom det kan vara svårt att ta reda på om det redan finns skulder i bolaget. Det finns dock seriösa firmor som säljer aktiebolag, om nu någon av er skulle vara sugna på det.

Detta inlägg publicerades i Arkeologi och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s