Nu har vi flyttat!

Som några av säkert sett på FB så har vi flyttat in i våra nya lokaler nu. Från allra första början var vi inte helt hundra på att vi skulle ha fasta lokaler. Jag, dvs. Annica, och Helmut var ganska inne på att man i princip inte behövde lokaler för den delen av arbetet som innebär skrivande. Fynden och hanteringen kring dessa kräver givetvis något annat än köket eller badrummet. Vi tyckte och tycker till viss del fortfarande att skrivandet är något man kan göra hemma, på ett bibliotek eller på ett café. Att det är upp till varje individen att själva bestämma var man skriver bäst och var man känner sig mest kreativ. Men det handlar inte bara om skrivmiljön utan också vilken tid på dygnet man arbetar bäst.

Personligen har jag alltid känt mig trängd av att ha fasta arbetstider. Jag tycker inte att det är något problem när man är ute i fält för där är det ett måste om grävningen ska fungera. För mig är flexibiliteten en av dom stora vinsterna med att ha eget företag. Att själv kunna välja när och var jag uppfyller min del av arbetsplikten.

Vi förstod dock ganska snart att resten av världen tyckte att det här med en fast lokal var något som en seriös firma faktiskt har. Att skaffa en bra lokal i Örebro är inte så lätt som man kan tro. Det råder faktiskt brist på kontorslokaler. Blev ni förvånade? Det blev vi också. Vi trodde att det bara var att ringa några av dom stora fastighetsägarna eller söka på blocket så skulle den där perfekta lokalen bara finnas. Så var det alltså inte.

En annan parameter i sammanhanget var att vi hade tillgång till våra gamla arbetsrum och lokaler under tiden vi fortfarande var anställda på UV. Men det kändes inte kul att starta något nytt och sitta kvar i sitt gamla rum. Vi ville nytt och fräscht, in med det nya och ut med det gamla. Så ganska tidigt i starta företagsprocessen började vi alltså söka ny lokal. När café och bibliotek inte var något alternativ så tittade vi lite på företagshotell som en möjlig lösning. Det finns några som ligger centalt i Örebro och som hade de faciliteter som vi efterfrågade. Innan vi definitivt bestämde oss för företagshotellet så scannade vi av marknaden för kontorslokaler och den var som sagt skral. Då kom vi på att vi skulle kontakta den fastighetsägare som ägde UV:s lokarer.  Det visade sig vara en fullträff. Redan samma dag fick vi komma och titta på dom mest ljuvliga lokaler, bara något dyrare än vad företagshotellet skulle ha varit.

Så vi slog till. Nu sitter vi i lokaler som en gång varit del av en paradvåning i hörnet Drottninggatan och Stortorget. Snett emot de lokaler som vi tidigare satt i. Det är två rum som är uppemot 4 meter i tak, med fiskbensmönstrad parkett och en helt underbar kakelugn i mörktgrönt. Tyvärr är dubbeldörren mellan rummen stängd. Vi lägger ut lite foton på FB så får ni se. Det är för övrigt den lokalen vi var i när vi interjuvades av Tvärsnytt.

Flytten är nu helt klar. Den blev ganska enkel. Så nu håller vi på och gör oss hemmastadda i våra nya lokaler. Observera speciellt vår takbelysning, den är lite säregen.

Detta inlägg publicerades i Arkeologi och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s