Jag är så stolt!

Av: Annica Ramström

Dom här dagarna i början av  juli känner vi oss extra stolta för nu jobbar vi alla fyra bara för firman. Som det var tidigare var det bara jag och Helmut som arbetade heltid för firman. I vårt avtal med UV hade vi komit överens om att vi skulle säga upp oss vart efter jobben kom in och vi började arbeta med våra egna projekt. Nu har det alltså hänt. Vi är alla fyra sysselsatta med uppdragsarkeologiska projekt knutna till Arkeologgruppen AB.

Det jag känner mig så stolt över är att vi har en firma som fungerar fullt ut. Vi gjorde upp en affärsplan, en tidsplan och en strategi för uppstarten, vilka vi hållt oss till och nu rullar det. Jag känner mig också så stolt över mina kollegor. Leif som tiden fram till nu skrivit på sin avhandling och nästan har hela sin första textmassa klar, det fattas bara 20-30 sidor. Vår plan var att han skulle få sin tid för att skriva avhandling. Ebba som härdat i med sina kurser i bokföring och löneadministration, som satt sig in i allt vad moms, arbetsgivaravgifter och skatter heter. Som en belöning för allt ert slit ska ni nu få komma ut på en riktigt rolig förundersökning vid Skrantåsen.

Det är så roligt att få se människor blomma ut…..Helmut som skrivit i stort sett alla våra dokument vilket gjort att vi kunnat presentra oss för Länsstyrelser och för vår företagscoach. Han har skrivit affärsplaner, vetenskapliga planer, jämställdhetsplaner, osv. osv. osv. Själv är jag mest stolt över att jag gjort mitt bästa resultat på en tenta någonsin, i ämnet ekonomistyrning, 2,5 fel på hela tentan. Ämnet är så svårt och jag var så rädd att misslyckas för jag visste att jag aldrig skulle orka eller vilja läsa om allt igen så jag pluggade som besatt och det gav resultat. För mig och Helmut väntar nya spännande utredningar i Östergötland.

Jag är också stolt över att de länsstyrelser där vi presenterat oss också givit oss jobb. Att så många tror på oss. Att vi inspirerar kollegor till att börja fundera på en egen verksamhet och att börja sondera terrängen för en egen firma. Vi finns alltid som bollplank för den som vill.

Vi har nu installerat oss helt på det nya kontoret och där är så charmigt. Innan vi fått in möbler, bokhyllor, böcker och allt annat så hade man liksom ingen aning om hur det skulle bli egentligen. Var vår 63 kvadratmeter tillräckligt stora. Det blev som sagt jättebra, ytan räcker. Valet att använda det ena rummet som ett konferensrum var ett lyckodrag. Som Leif sa – Jag stormtrivs i dom här lokalerna, det är mysigt att komma till jobbet.

Detta inlägg publicerades i Arkeologi och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s