Invigning

Av: Annica Ramström

I fredags hade vi invigning av våra lokaler på Drottninggatan 11 i Örebro. Vi sitter i, vad vi själva upplever som, fantastiska lokaler snett emot Nicolaikyrkan. Huset är från sent 1800-tal och har alla de attribut och detaljer som ett sådant hus ska ha. Det är högt i tak, dubbeldörrar med speglar och en kakelugn från Rörstrand. Som en av besökarna uttryckte det – Får ni problem med likviditeten så har ni säkerhet där, den är säkert värd en sådär 120.000 kronor. Som jag ser det finns det ett större problem och det är att den tillhör den fasta inredningen så tar vi ner den åker vi nog ut ur lokalen och blir skadeståndsskyldiga. Det enda trista med denna fantastiska pjäs är att den inte går att elda i.

Eftersom vi har haft en del att göra runt om i Mälardalen har vi inte riktigt haft tid att städa eller fixa i ordning på kontoret, vilket fick göras i all hast. När vi höll på med det så hörde förra hyresgästen av sig och ville ha sina lampor som hängt kvar. Snabbtur till Ikea och införskaffa ljus. Kolla lampan i stora rummet, det blev bra tycker jag, särskilt skuggorna. Eller jag tycker att hela kontoret har blivit bra.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Till invigningen hade vi bjudit exploatörer, företagare i Örebro, länsstyrelserna, maskinfirmor och andra vi har att göra med dagligdags. Vi hade också bjudit andra firmor, främst i Mälardalen. Sedan hade vi också bjudit vår gamla kollegor från nedlagda UV Bergslagen samt andra kollegor som haft en anknytning till kontoret i Bergslagen. Om någon känner sig bortglömd och tycker att en inbjudan skulle ha varit självklar så har vi inte medvetet valt bort någon av elakhet, möjligen kan det i så fall skyllas på förvirring.

På det hela taget är vi nöjda med tillställningen som slutade klockan tre på morgonen. En önskan att fler exploatörer hade dykt upp kan man väl ha men vi får ändå vara nöjda. Vi tackar för blommor och presenter som vi fått. Vi tackar också för alla välgångsönskningar.

Nu kan vi återigen fokusera på arkeologi och inte på snittar, vin och cocktailmusik. Vi har haft en tid när vi gjort klart rapporter och inte varit ute så mycket i fält. Men nu är det full fart framåt med nya undersökningsplaner som ska in och nya fältarbeten som ska göras.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s