Om att städa

Av: Annica Ramström

Som ni vet så har vi ett kontor precis invid Stortorget i Örebro. Vi sitter i huset där Lindhska bokhandeln ligger, det känns kul att sitta i ett hus som är ett sådant landmärke för staden som det huset är. För er som inte har varit i Örebro men som kanske sett när Ernst Kirschsteiger (vad heter karln? och hur stavas det?) sjunger på Stortorget så är det vårt hus man ser där folk står på balkongerna och viftar. Tyvärr har inte vi någon balkong, men vi hoppas att vår närmsta granne, en läkarpraktik ska växa ur lokalerna så vi kan flytta in för dom har en hörnbalkong.

Nu är det som så att vi har ingen städfirma som kommer och städar utan det gör vi själva. Detta leder till att vi med jämna mellanrum måste ha en röjjardag. När det blir för grusigt på golvet är det alltid någon som tar fram dammsugaren så det löser sig på något sätt, det är värre med alla saker som måste plockas med. Böcker, papper och pennor verkar föröka sig om kaniner när man inte är där, det är den enda förklaring jag kan se. Förra veckan hade vi en sådan röjjardag när vi bar ner säckvis med skräp till soprummet.

Nu är det ju så att vi har ytterligare en lokal. Den har varit lite av ett sorgebarn. Vår kontorslokal valde vi mer med själ och hjärta än med tanke på funktion. Redan när vi hade tittat på den lokalen och bestämt oss visste vi att skulle komma att behöva ytterligare en lokal för fyndtvätt, fyndförvaring, redskapsförvaring. Ni vet allt det där som finns utöver skrivbord och dator. Nytt samtal till vår hyresvärd som ordnade fram en stor källarlokal i det hus som Uv Bergslagen tidigare satt i. Lite festligt är att det var en lokal som vi hade för många år sedan på Uv Bergslagen och förvarade fynd och redskap i.

Vi fick lokalen i somras och sedan dess har vi inte riktigt haft tid att göra i ordning i den. Men det gjorde vi också på röjjardagen. Vi skruvade ihop fyndbacksställningar, städade ur lokalen, fixade till så att tvätthörnan blev funktionsduglig. Nästa steg är att fixa lite krokar till arbetskläder och lite annat för att redskapen ska få en bättre förvaring. Det är sådant som vi kanske har tid med nu under senvintern.

Även om vi gör allt det här för oss själva så är det kanske inte världens roligaste sysselsättning. När detta var gjort drack vi champagne. Inget förgyller tillvaron så som champagne. Vi fick några flaskor skumpa på invigningen av kontoret och dom ska inte stå som skådebröd. Efter det gick vi på en nyöppnad spansk tapasrestaurang som var riktigt bra, Anthonys tror jag den heter, den ligger i alla fall på Rudbecksgatan. Jag brukar alltid annars håsa sushirestaurangen East som Örebros bästa matställe, men frågan är om in det här tapasstället också är värd mer än en guldstjärna i min privata rankning av krogar.

Detta inlägg publicerades i Arkeologi och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s