Om månaden maj.

Av: Annica Ramström

Jag läste i Dagens Nyheter för någon dag sedan att maj månad är den värsta för alla barnfamiljer. Det är då allting händer. Alla aktiviteter som inte gjorts tidigare ska göras innan sommarlovet. Det klassresor, friluftsdagar, vårfester och utflykter. Jag skulle vilja påstå att det är likadant i vår bransch, maj är månaden då allting händer, det formligen exploderar. Precis som den berömda ketchupeffekten. I april glider det inte lite undersökningsplaner i lagom takt, det går igång några grävningar, läget är under full kontroll, en idé om hur våren och sommaren kommer att se ut börjar klarna.

Sedan kommer maj. Nej, idén om hur sommaren skulle se ut sprack redan någon gång i slutet av april, i maj är den bara att släppa. Alla undersökningsplaner ska skrivas samtidigt, alla vill ha sina grävningar gjorda samma vecka, planeringen går från översiktlig till att minutiöst detaljstyras. Här finns inget utrymme för spontanitet, den måste i så fall detaljplaneras. Sedan vill man ju gärna hinna med en och annan öl i solen och umgås med vänner någon eftermiddag eller tidig kväll. Känner ni ingen det? Nu ska man inte klaga utan vi säger till varandra när stressen lyser ur ögonen och hyperventilering är nära – att det är ett kärt problem. Och det är det ju självklart. Det är ju så här man vill ha det, inte vill man sitta och nervöst rulla tummarna i väntan på samtal från länsstyrelsen, eller att ett förfrågningsunderlag ska dimpa ner i brevlådan eller att ytterligare ett anbud ska komma ut. Som sagt det är ett ytterst kärt problem! Och det kommer i maj.

Vi har fått en välbehövlig förstärkning i firman i form av Therese som gör sin tredje vecka hos oss. Förhoppningsvis i nästa vecka får vi ytterligare förstärkning, då börjar Johnny hos oss (du får ursäkta om jag stavat fel, jag stavar som en kratta, tacka gud för rättstavningsprogrammen). Han ska följa med oss till Karlstad för fortsatta undersökningar inom kvarteret Tingvallastaden 3. Nu går det vidare till en slutundersökning som vi kommer att göra tillsammans med den nystartade firman Kulturmiljöcentrum som är stationerade i Karlstad. Det ska bli jättekul och vi ser framemot samarbetet och grävningen. Kanske, kanske finns det möjlighet att få den där kalla ölen i solskenet.

Vi har precis avslutat förundersökningen av röjningsröseområdet vid Ulvsätter, Hallsberg. Jag återkommer i det ärendet när vi har dateringar och Jens Hemidahls analyssvar och kartor. Det kan bli spännande. Vi väntar också på att undersökningen vid Johannesborgs kopparvaskeri och koboltverk ska starta. Det kommer också att bli ett spännande projekt. Vi ser fram emot sommaren med tillförsikt. Och några till grävningar och utredningar kan vi nog klämma in. Vi är bra på planering :-))

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s