Mot nya mål och visioner

Av: Annica Ramström

Det har varit lite segt med bloggandet ett tag. Många blir trötta när hösten kommer, själv blir jag trött av vårsolen. Så lite allmän seghet är orsaken till tystnaden.

När flera av våra kollegor åkte iväg till soliga och mysiga ställen för att möta våren åkte vi istället till ett kylslaget Helsingfors för att dra upp nya mål och visioner. Visst låter det lite fräckt, mål och visioner, nästan som ett internationellt storföretag. Men som ni vet något sådant rör det sig inte om.

En väg att lyckas med företagande är att ha realistiska mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Men också att ha en idé om vad man vill med sitt företagande. Vi har att fundera över om vi kan och vill växa, och hur stora skulle vi i så fall vilja bli. Vad är realistiskt och vad var vår ursprungliga målsättning. Vi tror att vi har en realistisk idé om hur stora vi vill och kan vara om 5 år.

Anledningen till att vi valde att göra det här nu var att vi nått de kortsiktiga mål vi satt upp för firman. Tidigare hade vi inga uttalade långsiktiga mål eftersom vi inte visste om företaget skulle fungera ekonomiskt. Så det behövdes alltså båda delarna, kortsiktiga och långsiktiga mål. Det kändes inte längre som den stora utmaningen att få firman att fungera administrativt och ekonomiskt även om det är ämnen som alltid finns med.

När vi var i Finland stängde vi av våra mobiler för datatrafik vilket gjorde att vi inte hade koll på e-posten under dom dagar som vi var i Finland. Hade vi haft det skulle vi kanske ha modifierat vår ambition när det gäller anbud och anbudsskrivande. Av flera skäl ligger vi alltid lite lågt, så också när det gällde det kortsiktiga målet att vinna anbud. Eftersom kortsiktiga mål är just kortsiktiga så är det bra om dom är satta så att dom går att uppfylla, kanske inte alla men de flesta. Så redan när vi fick igång e-posten insåg vi att vi kanske skulle ha satt lite högre mål när det gällde att vinna anbud, för då fick vi veta att vi vunnit anbudet kv. Tingvallastaden i Karlstad. Det kändes förstås kul eftersom det är det första anbud vi vinner.

Ingen av oss kommer att delta på Nordic TAG nästa vecka. Vi hade gärna velat men det ligger vid en dum tid för oss. Vi måste skriva klart ett par rapporter, det är ny fräsch säsong så men vill ha skrivbordet rent. Vi måste planera för att sätta igång grävningar. Men vi hoppas att vi ska kunna delta nästa gång då vi tycker att det är en viktig konferens.

Och jag ska försöka komma över min vårtrötthet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s