Hemsidan är igång

Av: Annica Ramström

Ni som har följt oss här på bloggen vet hur vi diskuterat vår strategi när det gäller sociala medier som FB och blogg kontra hemsida eller båda delarna. När vi höll på och arbetade med att starta firman diskuterade vi en hemsida flitigt. Vi hade en idé om att samtidigt som vi började ta jobb skulle hemsidan vara igång och vi skulle kunna lägga ut nyheter och rapporter. Att det inte blev så berodde på flera faktorer. Dels hade vi inte tid att sätta oss ner och fundera på vilka funktioner som skulle finnas på hemsidan och hur den skulle se ut. Vi hade nog med att sitta i möten med vår företagskonsult, banken, försäkringsbolag och att göra allt det som förväntades av oss inför nästkommande möten. Att försöka få igång hemsidan blev en sak för mycket.

När vi satte igång och jobba var det många som frågade om just hemsidan och då blev den ett dåligt samvete som låg pyrde. Vi insåg och visste att om det var någon person där ute som var nyfiken på företaget så var det på internet man skulle söka information om oss.  Ungefär i det här läget hade vi också insett att en logga skulle vara bra att ha. Så vi tog hjälp av Anne, som arbetar med att ta fram bland annat loggor, att ta göra en efter idéer som vi hade. Jag dryftade problemet med Anne som tyckte att om vi skulle göra en beställning på en hemsida skulle vi ordentligt tänka igenom inte bara hemsidan utan hela vår grafiska profil, det vill säga vad som skulle vara signifikativt för all vår layout. Och innan vi visste hur vi ville ha det gav hon oss rådet att arbeta med sociala medier istället för att det helt enkelt var ett relativt enkelt och billigt sätt att nå ut med att vi nu var igång med företaget.

Det funkade bra, vi skapade FB-sidan hemma hos Ebba över ett glas vin och fick snabbt många vänner. Dels vänner vi själva hade på vår privata sidor men vi var också aktiva att bjuda in nya vänner. På så sätt blev det snabbt bekant i branschen att vi hade kommit i gång på allvar och att vi tog jobb och fick jobb. Bloggen startade vi för dom som eventuellt ville läsa lite mer om vårt företag och vad vi arbetar med. Bloggen har nu en stadig läsekrets. När vi sedan gick ut och frågade hur ni ansåg att bloggen, FB och hemsidan skulle användas fick vi många kloka synpukter. Det finns mer i det här materialet att arbeta vidare med, att  vi inte gjort det beror på tidsbrist. I vinter kommer det att finnas tid att reflektera och förbättra alla tre delarna.

I layouten på hemsidan http://www.arkeologgruppen.se, som fortfarande delvis är under konstruktion, ville vi att man direkt skulle känna igen sig i vårt formspråk, som går i igen i typsnitt, färgsättning men inte minst i vår lilla röda prick. Hemsidan är på inga sätt optimal idag. Det ligger alldeles för mycket text på första sidan, vilket ska ändras på sikt. Det kommer att komma till fler flikar och mer textmaterial och bilder. Men allt det här får vänta till vintern. Då ska vi ta ett ordentligt grepp om hemsidan och utöka den med allt det som vi själva saknar. Som det är nu kommer vi att hålla nyhetssidan igång och så fort vi är färdiga med  en rapport kommer den att läggas ut på hemsidan.

Den närmaste framtiden kommer vi att fokusera på ett par förundersökningar som ska göras dels i Örebro och dels i Stockholm. Vi har också några utredningar som ska göras i Östergötland innan vintern kommer och tid till bland annat hemsidan kommer att finnas.

Gå gärna in på hemsidan och titta. Som vanligt var inte rädda att komma med synpunkter och idéer, vi är genuint intresserade.

Detta inlägg publicerades i Arkeologi och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s